Hoe het allemaal begon

Al jaren droom ik van een eigen praktijk. Maar ja, waarin? Ik heb verschillende opleidingen gevolgd, waaronder natuurvoedingsadviseur. Superleuk, maar toch niet geschikt genoeg voor een eigen praktijk. Misschien heb ik daarin ook een beetje faalangst gehad. Gelukkig maar, als ik toen wist wat ik nu weet...

De cursusmap

Enige jaren geleden kwam therapeutic touch op mijn pad. Ik heb hier ook een opleiding in gevolgd. Ik weet het nog goed. Op de achterkant van de cursusmap stond een schema. Een schema waarin vier soorten complementaire zorg uitgewerkt zijn. Therapeutic touch valt in een categorie. En de natuurvoeding in een andere categorie. Ik grapte dat ik uit alle vier de categorieën een opleiding zou gaan volgen en dat ging combineren tot mijn eigen praktijk. Als ik toen wist wat ik nu weet...

Mijmeren

Ongeveer twee jaar geleden zat ik te mijmeren, zoals je dat wel eens kunt doen, over je plannen en de toekomst. Ik mijmerde dat het ideaal zou zijn om een klein contract te hebben en dan ruimte genoeg ernaast voor een eigen praktijk. Met evengoed een financiële basis. Maar ja, ik werkte 20 uur en zag een eigen praktijk niet gebeuren naast ook nog mijn gezin. Als ik toen wist wat ik nu weet...

Mijn eerste klankschaalervaring

Tot zover de droom van een eigen praktijk. Die raakte erg op de achtergrond. Heel erg ver. Tot ik wegens omstandigheden op yoga ging, in aanraking kwam met een klankschaal en mijn baan opzegde. Maar mijn baan wed niet opgezegd maar werd verplaatst en verminderd. Ergens van heel ver weg kwam mijn droom boven borrelen en mijn eerdere mijmeringen. Ik dacht aan een klein contract en besefte dat ik nu de ruimte had om wel aan mijn droom te werken.
Ik dacht ook aan die klankschaal, ik ging op zoek naar zoveel mogelijk informatie. Ik kwam bij de opleiding tot klankmasseur terecht en twijfelde als een gek of ik dat moest gaan doen. Want ja, het is erg spannend om je dromen waar te maken. De opleiding en de schalen zijn een grote investering. Twijfel, twijfel, twijfel. Ik heb zelden zo getwijfeld over iets.
Tot ik toevallig weer de cursusmap van de opleiding therapeutic touch in handen kreeg en de achterkant zag. En het werken met klank stond in een derde categorie. Tadaa! De knoop was direct doorgehakt. Ik ga het doen. Ik doe het gewoon!

En nu starten

Ik heb weken gepiekerd over een naam, hoe ga ik dit aanpakken en waar ga ik ooit beginnen?
De naam Kuzuia, betekent 'voorkomen'. Ik dacht namelijk steeds verschillende dingen te combineren, de therapeutic touch, de natuurvoeding en nu de klankschalen. Zo breed mogelijk en vooral gericht op het voorkomen, de preventie van ziekte en het bevorderen van gezondheid.

De inschrijving was snel geregeld, sinds 1 januari 2017 bestaat Kuzuia officieel. Geregistreerd en wel. De uitvoering gaat geheel op eigen tempo, op mijn eigen manier. Soms met vallen, vaker met groeien.

Ha, als ik toen wist wat ik nu weet...