Een heel bijzonder seminar

Twee dagen lang mocht ik ervaren en leren hoe het is om genezingsprocessen met klank te begeleiden. Wat kun je doen bij ziektes, hoe kunnen we met klankschalen het reguliere traject ondersteunen. Hoe kunnen we mensen zich zo goed mogelijk laten voelen naast hun ziekte. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat mensen even genieten en zich niet ziek voelen. Wat kun je doen met mensen met kanker, een hersenbloeding, tinnitus, hartritmestoornissen, een burnout, angst, etc etc. Vele ziekten en aandoeningen zijn voorbij gekomen. Twee dagen volledig onderdompeling in dit mooie vak.

Peter Hess

Het seminar werd gegeven door niemand minder dan Peter Hess zelf. Pionier en grondlegger van de Peter Hess methode. De methode die ik gebruik met mijn klankmassages, klankreizen en de materialen die ik gebruik, zijn allemaal ontwikkeld door Peter Hess. Overigens ontwikkelt het zich nog steeds verder, passend bij de nieuwste inzichten en technieken, zoals het een goede methode betaamt. Ontzettend leuk en waardevol om hem zelf te spreken en te vragen dus.

De beroepsgroep

We bespreken vele ziektebeelden, oefenen op elkaar en wisselen ervaringen uit. We mogen genieten van het klankschalenspel van Peter Hess. We horen die nieuwste inzichten, vele onderzoeken en de nieuwste plannen. We ervaren zelf en geven zelf. We inspirerend elkaar en maken plannen voor onze eigen praktijken. We verbinden ons met elkaar en maken de beroepsgroep sterker. Maar ook krijgen we nog meer kennis over wat klank met je doet. Zowel lichamelijk als mentaal. En wat kan er veel!

De afsluiting

Natuurlijk is er ook tijd voor een fotomoment. Wie wil dat nou niet. Het is een leuke boel, met klankschalen en zo’n groep samen op de foto bij de waterpoort in Sneek.

De kreten

Inzicht verbeteren, ontwikkelen, nog professioneler worden, meer gespecialiseerd, meer diepgang. Meer mensen kunnen laten genieten van de klankschalen. Meer persoonlijke afstemming. 

Maar ook voor mezelf, ontwikkeling, wat was het bijzonder, warm, gezellig en wat voel ik me verbonden. Krachtig en vol zelfvertrouwen. Wat een heerlijkheid. Ik heb ervan genoten!