Babyklanken

Op de dag dat ze was uitgerekend kwam de hoogzwangere moeder langs voor een klankreis. Ze was al eerder geweest dus wist wat er ging gebeuren. En al gauw lukte het haar om zich volledig over te geven aan de ontspanning en even een moment van rust te beleven tijdens haar zwangerschap. Stiekem hoopte ze dat door de rust de bevalling zou beginnen, maar die liet nog ruim een week op zich wachten. De baby reageerde flink op de mooie geluiden van de klankschalen en vooral op de zaphir die ik gebruikte. Ik zag de zwangere buik steeds bewegen.

Tien weken later

Het babymeisje is inmiddels twee maanden jong als ze met haar moeder langskomt. Heerlijk comfortabel ligt ze op een schapenvachtje. Ik gebruik de babyset. Te beginnen met de gewrichtsschaal, bij haar voetjes en op haar buikje. Daarna de bekkenschaal rondom haar onderlichaampje. Je ziet dan al aan haar dat ze verwonderd is en luistert. We gaan verder met de babyhartschaal die rond haar bovenlichaam beweeg. Zachtjes en rustig aan zodat ze de tijd krijgt om te luisteren.

Na een tijdje leg ik haar op een balletjeskussen. Ik plaats de hartschaal op het kussen en sla hem zachtjes aan. De moeder kan aan het kussen meevoelen. Het is prachtig om te zien hoe het meisje reageert op de trilling. Vol verwondering en steeds weer opnieuw breekt er een lach door bij haar. Wij zeggen niets. De moeder is onder de indruk hoe haar dochter reageert.

De afsluiting

Als afsluiting ga ik rond met de zaphir. Dezelfde als ze hoorde tijdens de klankreis toen ze nog lekker in haar moeders buik zat. En hoe mooi om te zien dat ze de zaphir helemaal volgde. Met haar hele hoofdje draaide ze mee met het geluid. Zo bijzonder.

Ze krijgt nog even de tijd om na te genieten. Dat doet ze in volledige ontspanning. Na het nagenieten draait ze haar hoofdje en valt in slaap. Heerlijk relaxed.